En tur till affären

Jag var trettiofem år och bodde i en liten villa en bit utanför Stockholm. Det var kväll och klockan var nästan sju och jag skulle precis börja laga mat. Jag öppnade kylen och tittade in men där var ingen mat. Jag undrade varför jag inte hade någon mat i kylen så jag satte mig ner vid köksbordet och tänkte efter. Tankspridd som jag var så hade jag väll glömt att jag åt upp all mat igår kväll. Jag bestämde mig för att gå till mataffären och handla lite mat. Jag gick fram till min termometer och tittade på den visade minus 4 grader.

Jag gick ut i hallen och tog på mig mina bruna kängor och min blåa dunjacka eftersom det var så kallt så tog jag på mig en mössa och vantar också. Jag stod nu utanför min dör, stängde den och låste. Jag gick nerför grusgången som ledde upp till mitt hus, jag var nu ute på trottoaren vid den stora vägen som gick utanför mitt hus. Den ledde till affären, jag började gå. Jag såg mig omkring och gick över vägen mot affären.

Jag gick nu mot affärens ingång och dörrarna gled upp med ett litet gnissel. Det var varmt och skönt inne i affären jämfört med den kalla vinter kvällen. Vid ingången var brödavdelningen och jag visste att jag inte hade något bröd hemma så jag tog ett bröd. Sedan gick jag vidare till frysdisken där jag tog ett paket köttbullar och lite potatis, det fick räcka för i kväll. Jag började att gå ut mot kassorna, betalade och sedan lämnade jag affären. På vägen hem så skulle det hända något otäckt, det kände jag på mig. Så jag tog den andra vägen hem, den som gick genom parken. Nere i parken var det mörkt och otäckt men jag struntade i det och fortsatte att gå. När jag hade kommit halvvägs in i parken så såg jag några människor komma gående mot mig, det kändes inte alls bra. När jag kommit lite närmare dem så såg jag att det var fyra killar i sexton till artonårsåldern. De såg ut som fyra rovdjur ute på jakt. Nu var jag så nära dem att jag kunde känna deras andedräkt, det luktade rök och alkohol. De fyra killarna började att slå och sparka på mig, framförallt i huvudet och i magen. Jag blödde kraftigt nu och jag hade stora smärtor i huvudet och i magen. Jag hörde någon av dem säga ”Vi tar hans plånbok”. De öppnade min jacka och tog min mobiltelefon och plånbok, sedan sprang de i full fart upp från parken. Jag låg i gräset och blödde och blödde, det gjorde väldigt ont. Jag skrek på hjälp men ingen verkade höra mig, jag kände mig som en liten hare på en stor savann. Jag vaknade till, det stod två stycken människor och stirrade på mig. Jag kunde inte förstå, hur jag än tänkte och tänkte kunde jag inte förstå var jag va.

VN:F [1.9.11_1134]
1.0/5 (2 röster)
En tur till affären, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

1 kommentar

  1. Aller Skriver:

    Usch vad läskigt! Nu blir jag lite rädd för mörka parker!

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.