¬Jippie !

Isak var så glad att han knappt kunde behärska sig. Han skulle ut på första provturen med sin nya moppe. Den gick nästan lika snabbt som en motorcykel eftersom han trimmat den lite grann. Han var ju inte femton ännu men det var omöjligt att låta bli.
Innan han for ut och körde, varnade hans mamma Ingrid honom och sa:
– Isak, tänk om du möter polisen och de märker att du inte är 15 år. Då får du inte köra moped på hela året och körkortet blir säkert uppskjutet.
– Men mamma, sa Isak. I den här byn finns inga poliser, här bor bara gamlingar.
– Ja, ja, jag har i alla fall varnat dig, kom ihåg det !

Isak gick ut i garaget, startade moppen och satte sig och funderade. När det gått några minuter kom han fram till att han måste vara den lyckligaste människan i världen. I onsdags hade han blivit tillsammans med Kajsa och idag hade han köpt en moped. Allt var perfekt ingenting kunde varken bli bättre eller sämre. Allt var toppen.

Isak kickade igång moppen, släppte kopplingen och for iväg. När han kört en kilometer kom han att tänka på det hans mamma sagt. Tänk, om han skulle åka fast.
Ä… inte jag inte ! Det händer bara andra, tänkte Isak. Han vred gasen i botten, tryckte in kopplingen och petade in fyrans växel. På 4:an gick det snabbt, ungefär 80 km / tim. När han skulle svänga i korsningen vid ICA tittade han bakåt och fick se en polisbil. Han kände lukten av oljeblandad bensin från tanken, började må illa och kalla kårar letade sig upp från magen till öronen. Han fich panik och tvärbromsade.

Polisbilen som tydligen kört efter honom en lång stund hade både blåljus och sirenerna på. Isak hade inte hört något eftersom han var så glad och upprymd.
Men nu var det roliga slut. Några snabba tankar for genom hans huvud.
Inget körkort, fängelse eller jättehöga böter.
En av poliserna klev ur bilen, tittade fundersamt på honom och sa: Är du blind, eller ? Du har kört mot fyra rödljus, på fel sida av vägen och alldeles för fort. Isak berättade hur glad han varit över att köra moped och att han helt enkelt glömt att se sig för. Polisen sa också att han nästan kört över ett litet barn och att han måste se sig för mer i trafiken.
Det knastrade till i polisradion, de blev kallade till ett rån. Poliserna hoppade in i bilen och körde snabbt iväg.

Isak satte sig på moppen och började köra hemåt. Han funderade på hur dum han varit som inte sett sig för och att han inte kunnat vänta en endaste dag, tills han fylllt 15 år.
Tänk om polisen hade kollat i polisregistret ! Puhh, vilken tur han hade haft.
Isak började också tänka på att det var ju faktiskt bra att polisen fanns. Tänk om han hade kört över barnet? Snabbt hoppade Isak av moppen och började gå, han var ju faktiskt inte femton år.
Han ställde in mopeden i garaget, gick in och ringde till Kajsa och kände sig trots allt ganska nöjd.

VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (1 röst)
¬Jippie !, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.