Tredje Världskriget

Året är 2028. Det tredje världskriget har hållit på några månader. Man kan nog kalla det ett världskrig fastän det bara är mellan USA och Ryssland. Hela världen håller sig uppdaterade om vad som händer och vem som troligen kommer att vinna eftersom det är två av världens största stormakter som krigar. De flesta personer i USA har emigrerat till Mexiko, Kanada och andra länder. Också personer i Ryssland har emigrerat från sitt land. Nästan hela Europa har tagit emot immigranter från Ryssland. De ”kompetenta” personer som finns kvar i Ryssland och USA försöker undsätta övrig befolkning.
Det var den 13 april 2028 som kriget blev offentligt. Många hade en hypotes om att kriget bara skulle bli temporärt, men så blev det ju inte. Det fanns en gemensam opinion om att försöka stoppa detta krig, men att stoppa två stormakter som USA och Ryssland var inte lätt.
Kriget började som en bagatell. Det var ryska och amerikanska arméer i Irak på samma gång. Arméerna stod nära varandra och då råkade en ung soldat från Ryssland fyra av sitt vapen. Skotten som kom ut ur vapnet träffade en amerikansk soldat, som avled direkt. De amerikanska soldaterna började öppna eld mot de ryska. Från den amerikanska arméns position var det mycket lättare att träffa. På bara några minuter dog den hela ryska armén. Detta var alltså ingressen till kriget. Många i den amerikanska armén hade nu fått uppfattningen att det ryska folket var opålitligt.
När ryssarna fick höra vad som hade hänt blev det omedelbart presskonferens där bl.a. Rysslands försvarsminister intervjuades. Allt folk i hela Ryssland undrade vad som skulle hända. De flesta ville ha krig, men det var också folk som opponerade sig mot kriget.
Efter några dagar var ovissheten i landet stor. Ingen visste vad som skulle hända. Då lämnade myndigheten i Ryssland en kommuniké till allmänheten. Där sades det att Ryssland hade observerat den amerikanska armén och konstaterade att amerikanerna hade reducerat sin armé ganska mycket. Det sades också att Ryssland förklarade krig mot USA. Flottan i Ryssland var redan mobiliserad och soldatarmén höll på att mobiliseras. Först skulle den ryska flottan åka till USA och försöka ta kål på deras flotta och sedan skulle armén skulle försöka infiltrera USA och därefter ockupera USA:s östkust.
Detta var alltså ryssarnas plan, men USA smidde också planer.
Folket i USA hade många olika aspekter på kriget. De flesta var väldigt rigida och ville inte ha krig utan ville att det skulle bli inaktuellt. Andra ville att ett krig skulle bli aktuellt och ytterligare några trodde att man kunde kompromissa. Demokratin i USA ville ha krig, och så fick det bli. Vissa jublade när detta blev offentligt, men vissa kunde helt enkelt inte sanktionera det.
Armén i USA var ganska reducerad och det var väldigt sällsynt att frivilliga anmälde sig till armén. Man gjorde på detta sätt: man exkluderade alla som var över 40 år gamla ur armén och inkluderade alla män som var mellan 17-25 år gamla.
Nu blev det väldigt mycket liv i USA. Det var många som protesterade mot detta. Främst var det mödrar som inte ville att deras söner skulle bli deporterade till en annat land och kriga där.
Mödrarna ansåg att myndigheten i USA var mycket inkompetent. Personer som var mellan 17-25 år visade civilkurage och protesterade också. Man kunde tyvärr inte påverka någonting. Mödrarna blev väldigt melankoliska. Alla trodde att myndigheterna i USA var pålitliga, men det var fel.
USA:s plan var att åka med flottan till Ryssland, och försöka besegra deras flotta. Med armén skulle man vara mycket dynamisk och marschera till det neutrala landet Österrike.
Rysslands och USA:s planer mötte varandra. Ryssland verkade ha starkare flotta, men USA hade nu större och starkare armé. Den var flexibel på alla sätt eftersom det fanns människor i armén som var bra på många olika saker.
När båda ländernas flottor möttes så vann Rysslands, men det var en knapp seger. Ryssland gick in i USA med sina soldater. Turligt nog för Ryssland så hade USA tågat iväg med hela sin armé, så det fanns inga soldater kvar i USA.
Under tiden hade USA tågat in i Österrike med sin armé. Det var många av de nya unga soldaterna som trivdes i armén, men det var också några som vantrivdes. De visste att ryssarnas armé skulle tåga igenom Österrike så den amerikanska armén bara väntade på att få attackera från ett bakhåll.
Den amerikanska armén tyckte det var mycket tråkigt att stagnera så här. Det fanns ju många vitala soldater med i armén. De ville ut och slåss.
Nästa dag såg den amerikanska armén någonting som lät som ett korståg. Det var den ryska armén som sjöng för fulla halsar. Den amerikanska armén gjorde sig beredd. Rysslands armé var radikalt mycket mindre än USA:s, men Rysslands armé var en van och skicklig armé. USA:s var något oseriös, men de var starka. Det såg ut att bli en jämn kamp.
Borta i USA var det frid och fröjd för ryssarna. De gick rakt in och brände alla städer de såg. De flesta i USA emigrerade. Det amerikanska folket var väldigt missnöjt med hur myndigheterna i USA hade skött det med armén. Man kan ju inte skicka iväg hela armén så där och myndigheterna kan nog aldrig korrigera sitt misstag, tänkte de.
I och med att folket i USA försökte emigrera så fort som möjligt, så blev befolkningen i närliggande länder mycket större väldigt snabbt. USA hade ju en stor befolkning.
Så möttes de båda arméerna. Det blev som sagt en jämn kamp för att många i den amerikanska armén inte visste hur det gick till i ett krig på grund av sin ungdom och ringa erfarenhet. Det visste däremot ryssarna. De var mycket erfarna.
Så till sist vann den amerikanska armén, men det var väldigt nära att det kunde ha blivit tvärtom. Den amerikanska armén skadades mycket.
Nu visste inte den amerikanska armén vad den skulle göra. Den var väldigt passiv och stod stilla. Efter någon timme fick generalen ett meddelande att ryssarna hade infiltrerat och ockuperat hela USA. Generalen blev rasande och sa till sina mannar att de skulle tåga mot Ryssland.
Borta i USA härjade ryssarna fortfarande och hela Europa protesterade mot kriget. Det var väldigt många som bedrev handel med USA och de länderna fick nu lida. Främst var det Storbritannien som protesterade mot kriget. De importerade mycket från USA och nu fick folket i Storbritannien lida på grund av kriget och det blev en kontrovers i landet.
När den amerikanska armén hade kommit fram till Ryssland upptäckte de att ryssarna hade gjort samma misstag som amerikanarna; de hade skickat iväg hela sin armé, så några försvarsstyrkor som kunde försvara Ryssland fanns inte kvar.
Nu härjade ryssarna i USA och amerikanarna i Ryssland.
Detta var inte bra för Europa, det var också många som importerade från Ryssland och de länder som gjorde det fick inte sina varor nu. Europa var tvunget att göra upp en plan för att stoppa kriget. På ett EU-möte bestämde man planen. Västra Europa skulle mobilisera sina arméer och hota med att attackera den ryska armén i USA och östra Europa skulle också mobilisera sina arméer och hota med att attackera amerikanska armén i Ryssland.
Bara efter några timmar fick den ryska och den amerikanska armén meddelandet där hotet från Europa stod. Amerikanarnas armé var mycket skadad och ryssarnas armé var ju ingen riktig armé. Det var ju deras flotta som var deras armé nu.
Ingen av arméerna kunde besegra Europa, så Ryssland och USA tvingades till eftergift och att sluta fred.
Ryssland tog sin flotta och åkte tillbaka till sitt land. Samtidigt började USA:s armé dra sig tillbaka till sitt land. Ryssarnas flotta kom fram först. När de fick se sitt land tänkte de på alla soldater som hade dött och hur onödigt detta krig hade varit. När USA väl kom fram så tänkte de exakt samma sak som ryssarna. Det hade ju bara varit en bagatell som startade kriget. Båda länderna insåg att det hade varit ett onödigt krig och både Ryssland och USA bad om ursäkt till varandra och Europa.

VN:F [1.9.11_1134]
2.5/5 (19 röster)
Tredje Världskriget, 2.5 out of 5 based on 19 ratings

6 kommentarer

 1. eve Skriver:

  Jaja, men herre gud, som att Europa kunde stoppa allt! De kunde inte ens stoppa tyskland, för vem gjorde det? Jo RYSSLAND

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 2.7/5 (3 röster cast)
 2. Alex Sherming Skriver:

  Eve;

  Faktum var att Ryssland, dåvarande Sovjet, aldrig kunde ha stoppat eller effektivt inlett motoffensiver om det inte varit för västvärlden, till stor del USA’s, ekonomiska och materiella stöd. Det är bara historiskt obildade människor som bortser från de s.k ”Lend N’ Lease”-avtalen.
  För övrigt så fortsatte de ockuperade ländernas arméer, flygvapen och flottor att strida mycket tappert och ärorikt tills dess att deras länder var befriade och Hitlers tredje rike hade stoppats i graven.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (1 röst cast)
 3. Love. E Skriver:

  Den är mycket bra men lite mer tankar och inlevelse

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 4. Kungemil Skriver:

  Klart Europa hade kunnat stoppa allt, tillsammans är vi överlägsna! 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 1.0/5 (1 röst cast)
 5. BokLoppan Skriver:

  Jag hade gärna velat ha det lite mer som en riktig berättelse, nu låter det mest som ett kapitel ur en historiebok, sedan hade det också känts lite mer realistiskt om det utspelade sig längre fram i framtiden, typ 2100- eller 2200-tal. Annars bra 😉

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 6. Nigga johnsson Skriver:

  Nej jag strutar i vad alla ni säger den var fantastisk
  Följ alltid ditt hjärta

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.