Sång till en fjäril

Boken utspelar sig i en helt vanlig svensk liten stad vid namn Nobo eller ”Ingenstans” som stadens invånare kallar den.
Elsa Marie och Riina går i klass 9B på Noboskolan och är bland de populäraste i klassen.
På fritiden och på helgerna finns inga discon i stan och det enda dansstället Palm Springs har 18års-gräns så dem kollar film hos Elsa Marie tillsammans med Pepsi och Zac som både är de populäraste och snyggaste killarna i klassen.

Men så finns det ju en som inte är lika populär, Madeleine, hon som är mobbad, ensam och som ingen ser. Hon är inte som alla andra, inte lika smal och självsäker så hon är mobbad.

En dag innan jul händer då det som inte händer i en ”vanlig” skola, någon tar livet av sig.
Inne på en toalett, med en pistol och skjuter ihjäl sig.
Alla anklagar Elsa Marie för att hon är skyldig till att ha mobbat ihjäl personen så hon rymmer utomlands till England och stannar där i nästan ett halvår.
Men när skolan slutar, på avslutningsdagen så kommer Elsa Marie tillbaka.
I boken händer allt som ska hända i ett tonårsliv, kärlekstrubbel, bråk, alkohol och sånt.

Jag tror att bokens grundtanke är att uppmana andra att inte mobba, att se till så att alla mår bra så att det inte händer saker som det gjorde här i boken.
Bokens språk är ganska vardagligt och det förekommer nästan ingen slang alls. Jag tror inte jag skulle rekommendera boken till andra som redan har läst andra böcker som handlar om en tonårings liv för den påminner om många andra böcker.
Det dåliga med boken är att man ibland inte hänger med i vem dem beskriver för den hoppar väldigt mycket mellan olika personer och det gör att boken inte blir särskilt lättläst.

VN:F [1.9.11_1134]
0.0/5 (0 röster)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.