Kommandogrupp 6 del ett

Klockan var nio på morgonen och i Empire State Building var arbetet i full gång. Folk samtalade och gick runt till varann, de arbetade med datorerna och vissa satt bara still. Alla dessa människor var helt oanande att CuAir flight 92 precis hade kapats på vär från Washington till Calgary och att kaparna satt kurs rakt mot Empire State Building. För att kaparna inte skulle bli avslöjade hade de skjutit all kapinpersonal plus de två piloterna. Flygledarna försökte komminucera med planet via radio, men det svarade inte. Några minuter senare startade Air Kongos flight 148 från Chicago med destination Kinshasa från O´Hare flygplatsen. Redan efter några minuter gick två mörkklädda män fram till till cockpit och tog kontroll över planet. Sedan meddelade de två männen sina kompanjoner att de hade tagit över planet. Då steg två mörkklädda män upp i varje sektion och berättade lugnt och stilla att planet var kapat. Panik bröt ut bland de 493 passagerarna som försökte nå sina familjer via sattelitelefonerna men som till sin fasa upptäckte att linjerna var döda. Nu var de två fulltankade planen på väg likt jättelika bomber mot Empire State Building. I planen lade sig paniken efter ett tag och gav plats åt förtvivlan. VARFÖR VI? VARFÖR?! VARFÖR?!!! Dessa ord ekade genom huvudena på passagerarna medan de närmade sig New York och Empire State Building. Efter cirka en timmes flygning kunde CuAir-passagerarna se New York. Allt eftersom planet gick längre och längre neråt började de flesta att tro att det kanske skulle ordna sig iallafall, men när kaparen plötsligt gjorde en tvär sväng och bara var några hundra meter från Empire State Building förstod de flesta vad som var på väg. När de närmade sig bländades de av den det reflekterande solljuset och snart kände de hettan och tryckvågen när planet klöv byggnaden i två delar och detonerade i en gigantisk explosion. För människorna inne i byggnaden hade det varit en fasansfull sista stund. Först hade de sett planet åka förbi för att sedan vända rakt mot dem. Under de sista sekundrarna hade de som kunnat sprungit för at komma undan, men det var ingen idé eftersom tryckvågen från planet dödade alla människor ca femton våningar neråt direkt efter smällen. Kvar låg flera tusen människor med avslitna armar o ben, människor med svåra brännskador och många fler med andra skador. Folk som stod nedanför trodde inte sina ögon, och när sedan den övre delen av byggnaden föll av sprang människor i panik åt alla håll. När räddningspersonal efter några minuter anlände så trodde inte de heller sina ögon. Överallt låg döda människor och stora betongklumpar med brinnade bråte lite varstans. Räddningsarbetarna försökte så gott de kunde men kunde bara finna ett fåtal överlevande. Ungefär en halvtimma efter det första planet kraschade in i byggnaden så närmade sig Air Kongo-planet Empire State Building. Planet gjprde precis som det första. Det vände efter att ha flugit förbi byggnaden och smällde rakt in den lägre delen av bygganden. Den folkmassa som samlats kring platsen skingrades i ett moln av rök när stålkonstruktionen till sist gav vika. När sedan räddningsarbetarna försökte komma fram till byggnaden så möttes de av ett enormt eldhav och de kunde inte gå närmare utan var tvugna att retirera tillbaka till sina fordon. Dagen efter började elden att avta. Då kunde man se den enorma katastrof som inträffat. Till slut kunde man genom att kolla i den svarta låda som fanns i receptionen där man stämplar med sitt entrekort så att man får komma in att drygt 9860 peroner skulle ha dött inne i byggnaden. Den amerikanska underrättelsetjnsten fick order att hitta den skyldige. Efter ca en månad hade de funnit starka bevis på att det var Kalama Hin Fadren, den eftersökte terroristen som bl.a hade sprängt en bomb i en amerkansk flygbas och dödat 154 människor. Tidigt nästa morgon hölls ett möte om hur man skulle fånga in Hin Fadren. Man kom fram till att en liten kommandostyrka som skulle infiltrera Hin Fadrens bas var det bästa alternativet. Man spenderade två veckor på att lokalisera Hin Fadrens bas och när man gjort detta valde man ut den kommanstyrka man skulle använda sig av. Man valde efter en lång disskusion kommandogrupp 6, ledd av Kapten Mark Miller. Miller fick meddelande om detta och hans grupp tränade i två veckor innan det blev dags för dem att åka. Miller och hans mannar flögs till flygbasen i Bahrain varifrån de skulle flygas in med helikopter i Afghanistan. Klockan 08.00 på morgonen steg Kapten Miller och hans mannar in i helikoptern på väg mot Afghanistan. De var alla spända och visste att detta troligtvis var deras viktigaste uppdrag någonsin. Så närmade de sig så Afghanistan och männen kände hur hjärtat började pumpa fortare och fortare.TO BE CONTINUED…

VN:F [1.9.11_1134]
2.8/5 (10 röster)
Kommandogrupp 6 del ett, 2.8 out of 5 based on 10 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.