Hösten i New York

Bella arbetar som designer i New York. Hon har tappat förtroendet för killar efter att ha råkat ut för några typer med bara en sak i huvudet.
Det enda killen hon lita på vad Simon, som hon inte känner sig hotad av för han gillar ju killar….Bella smuttade lite på sin cafelatte på innestället Stev´s.
Det va ett riktigt schysst ställe som som däremot serverade riktigt sunkigt kaffe.
Hon försökte dölja grimarserna som ville fram i hennes ansikte och hällde på ännu mer socker. Simon skrattade.
-Det är så skönt med er svenska brudar, ni kör inte lika mycket med non-sugard, som amrikanska tjejer. Ändå har ni färre hål i tänderna än USAs befolkning. Bella log avmätt.
-Det kanske är för att vi inte stoppar i oss pancakes med lönnsirap varje frukost som ni gör, muttrade hon. Bella älskade stressen och den jäktiga atmosfären i New York. Här va det inte snack om att ta en timmes lunch, som man var van vid hemma i Göteborg. Nä, ville man få någon gjort i New York var man tvungen att haka på tempot som de övriga i denna stad redan hade respekterat. Hennes chef tillhörde inte de värsta, men visst krävde han en del av sina medarbetare. Och det va ju en jättechans för henne att kunna prestentera sin kollektion för ett populärt modehus .

Hon tittade i smyg på Simon. Han var snygg, men inte på det där amerikanska sättet, med friserad lugg och rutig skjorta.
Nä, Simon var mer funkig och skulle kunna passa på omslaget till The Face.
Han klädde sig bättre än många killar hon kände och va väldigt noga med att sköta sitt utseende. Ganska typiskt för gaykillar, tänkte hon leende.
Så synd att han va lagd åt det hållet, för de hade verkligen jätte kul ihop.
Simon hade tröstat henne med grillade marshmellows när hennes senaste date Jimmy dumpat henne för en servitris på Hilton och Simon fanns även där med näsduk och en tröstade axel när hon fick reda på att hennes katt Baby hade blivigt överkörd av en taxi hemma i Sverige.
Nä, nu måste vi dra, darling, sade Simon plötsligt och kasta fram några dollarsedlar för deras lunchbagels. Det var som det brukade vara.
Simon betalade alltid för båda när de var ute och åt, trots att Bella ville göra rätt för sig.

Simon skulle gå på visning på 42:a gatan och Bella var på väg till kontoret.
-Ses vi ikväll då? Du vet på den där kinky baren som jag berätta om?
Bella hotade tillbaks, samtidigt som hon sprang till bussen.
-Självklart, jag kommer.
Det var tryckade varmt inne på kontoret. I studion plåtades just nu vårkollektionen och värmen från alla lampor tog kål på Bella.
Vid fyratiden var hon färdig med sina skisser och beslöt sig för att gå tidigare.
Hon tänkte dra ner till second-hand stånden nere i East Street. Där brukade det alltid finnas några roliga plagg för fyndpriser.
Självklart fick ju turisterna betala mycket dyrare priser, men hennes inlärda bräkade New York-accent brukadeövertyga ståndägarna. Dessutom såg hon otroligt hip ut, utan att vara medveten om det, svart hår med den obligatoriska raka luggen, en stor hejdlös min och klassiskt vit hy.
Hennes spontana shoppingrunda resulterade i en gul/limefärgad
Kina-inspirerad klänning, som hon prutade ner till 30 dollar.

Glad över sitt fynd struttade hon hem via Broadway Street och njöt av den karaktäriska New York doften, en blandning av avgaser, höst, sopor och rostade nötter.
När hon va framme vid Central Park, såg hon massvis med nykära par gå omkring och sparka i höstlöven. Ett par red tillsammas och ett annat kysstes ogenerat under ett träd, samtidigt som de berömda Central Park ekorrarna iakttog nyfiket.
Visserligen var New York ett superbra ställe att vara på om man var i hennes tillstånd, singel och effektivt arbetabde kvinna. Men om kvällarna kände hon sig ensam hemma och ofta låg hon länge vaken i sin säng, stirrade i taket och lyssnade på utryckningsfordonens sirener.
Men ikväll skulle det bli annat av. Hon var ju utbjuden av Simon och även om han inte va hennes pojkvän så kändes det på någon sätt bra att i alla fall gå ut med en kille som omväxling till hennes kvinnliga arbetskolleger.
Klockan närmade sig elva och de skulle mötas vid Times Square för att åka till klubben tillsammans.

Simon utmärkte sig direkt i folkmassan, trots att just Time Square var det vanligaste stället att träffas på och kryllade av människor som väntade på någon. Han hade en mörkblå kostym och en skjorta med exakt samma dova, mörka nyans och till detta en uppseendeväckande slips i turkost siden, som förmodligen kostade mer än hela kostymen tillsammans.
-Åh, Gud vad snygg du är! Sade Simon uppriktigt när han fick syn på Bella.
Är den där klänningen ny?
Bella skrattade. Simon hade kollat på alla plagg i hennes garderob.
-Ja, Simon, den är ny. Ska vi sticka?
De hoppade in i en taxi och Simon tog Bellas hand. Han hand var varm och torr och greppet utstrålande trygghet. Hon undrade lite varför han tog hennes hand just nu, men kände sig väldigt nöjd med situationen.
Stället som Simon hade valt tillhörde en av New Yorks rikaste man.
-Har vi tur får vi se Madonna här i kväll eller Tom Cruise. De brukar båda komma hit har jag hört! Sade Simon samtidigt som han tog Bellas ytterkavaj och gav till garderobiären.
De såg inte Madonna under hela kvällen, men Colin Firth slank förbi senare och satte sig i baren.
Bella hade otroligt trevligt och Simon va den perfekte kavaljeren. Han passade upp henne och hon kände sig behandlad som en prinsessa.
Synd bara att han verkade dras till killar istället för tjejer. Eller, det var väll inte så synd för honom, bara för henne. Simon hade varit perfekt, han var snygg, rolig, charmig och förstående. Och hade dessutom god smak, till skillnad från Jimmy hennes ex, som visserligen var rätt snygg, men som envisades i att ha för korta byxor och fula soprttröjer, som han trodde han såg cool ut i.

– Hur länge ska du stanna i USA, frågade Simon
Bella smakade på din drink och figrade på sin väska.
-Jag vet faktiskt inte. Jag hade planerat att åka hem till jul. Det vore kul att träffa släkten under julen, det var ett tag sen sist.
Han såg på länge på henne. Nästan gör länge. Bella kännde inte igen den där blicken Vad betydde den?
-Är det lika kallt i Sverige som man har hört?
Hon skrattade så att alla hennes tänder blottades bakom de knallröda läppstiftet från Dior som kosta henne en dagslön.
-Ännus kallare! Men ni korkade yankees har väll gått på den gamla myten om att det kutar omkring isbjörnar på gatorna och att flickorna är mer lättfotade än kaniner.
Simon skrattade inte åt detta men log intensivt. Sedan tog han hennes hand och tittade henne djupt in i ögonen.

-Bella, du vet väl hur mycket jag tycker om dig?
Hon kände sig smickrad, men något förrvirrad. Varför var han helt plötsligt så mån om att förgylla sin vänskap för henne?
-Självklart, Simon. Jag tycker om dig också. Det vet du.
Hon såg lika djupt in i hans ögon och trodde att han skulle be henne om en tjänst. Kanske ville han att någon av hans gaypolare skulle dela lägenhet med henne eller något liknande. Man visste ju aldrig med Simon….
-Gör det något om jag kysser dig? Sade han plötsligt.

Hon visste inte hur hon skulle reagera. Simon kunde få för sig att skämta ibland och visst hade han kärleksfullt snuddat vid hennes kropp ett atal gånger, men hon hade träffat ett flertal homosexuella killar och det va så det gjorde. De gillade helt enkelt fysisk kontakt.
-Vad menar du?!
-Vadå menar? Du vet mycket väl vad jag menar, Bella. Jag har ju försökt att komma dig nära hur länge som helst nu, men du verkar ju bara vilja vara kompis med mig.
Bella viste inte om hon skulle skratta eller gråta. Hon letade i minnet efter saker Simon hade sagt, men kunde inte hitta några direkta bevis på att han hade varit intresserad. Hon var förvirrad, men inom henne brusade jubelkänslorna upp likt bubblor i en flaska champagne.

Hon kunnde inte hålla sig utan brast ut i gapskratt. Simon stirrade förnärmat på henne, som om hon inte vore klok.
-Vad var det som var så jävla roligt med det?
Bella höll nästan på att trilla av stolen och tvekade om hon skulle säga något men kläckte till sist ur sig,
-Men jag va säker på att du va homosexuell!?
Ny började det rycka i Simons mungipor också. Till slut låg de båda vikta över bordet och folk började titta åt deras håll.
Han tog tag i hennes nacke och förde hennes mun mot sin. Kyssen hon fick va full av både ömhet och ren lust. Hon hade aldrig blivigt kysst så förut.
-Nå, tror du fortfarande att jag är gay? Frågade Simon med en belåtet flin på läpparna.

Hon skakade på huvudet och såg hur hennes matta läppstift som skulle vara kysssäkert, hade smetat av sig lite grann och även färgat Simons läppar röda.
Deras blickar sade mer än ord och gick därifrån utan ett ord tog första bästa taxi hem till Bella. Väl hemma älskade de så passionerat att vägarna rodnade. Simon var manlig i sina rörelser, med en feminin ömhets-touch.
Hon hade aldrig älskat med någon på det sättet.
Han va både öm och brutal och ägnade mycket tid till att skänka enbart henne njutning.
Simons tunga var ljuvlig och hon hörde sirenerna från gatan innan hon somnade i hans armar.

Hon log för sig själv när hon insåg att hon hade träffat en kille som hon både kunde dela säng och intresse med.
Det skulle bli en passionerad höst i New York, trots allt. Och gick allt enligt planerat skulle de ävem få en passionerad vinter i Sverige.

VN:F [1.9.11_1134]
5.0/5 (1 röst)
Hösten i New York, 5.0 out of 5 based on 1 rating

2 kommentarer

 1. troedsson_johanna@live.se Skriver:

  jag älskar den :)älskar värkligen slutet

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 1.0/5 (1 röst cast)
 2. Lollo Skriver:

  åh! snälla gör en fortsättning!! älskar den verkligen

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.