Festen

Jag heter Paulo Setres och är 15år. Jag föddes i Italien, men eftersom min mormor och morfar bodde i Sverige, så valde mina föräldrar att också flytta hit. När vi flyttade hit var jag 5 år. Jag tycker det är helt fantastiskt att vi bor i Sverige. Vi har vinter, vår, sommar och höst. Det är skönt med omväxling med årstiderna tycker jag.Nu går jag i klass nio. Det finns inte så många utlänningar i den här skolan så ibland kan man bli mobbad för det. Jag förstår inte varför de alltid ska mobba utlänningar. Vad har vi gjort dem som är så hemskt? De försöker bara komma på nåt att göra så de kan bli stolta, därför måste de skrika blatte så fort man inte är helt vit!

På fritiden dansar jag bugg. Jag tycker om att dansa bugg. Dem enda gångerna som jag känner mig fri är när jag buggar. Det är himmelskt.

Nu är det morgon och jag äter frukost. Jag möter morsan på vägen bredvid kylskåpet. Hon frågade hur det gick för mig igår på buggen. Hon tror att jag har någon sorts talang så jag kan bli stor inom buggen i framtiden, fy sjutton vad jobbigt. Jag svarade bara att det gick väl bra. Jag sätter mig ner och äter en smörgås och ett glas o´boy. Jag tittar ovanför köksdörren och ser att jag har tjugo minuter på mig innan jag börjar skolan. Jag tar det lugnt och tittar runt lite i köket. Morsan står vid diskmaskinen och plockar upp det som är nydiskat, på samma gång som hon tjatar på mig. Det är inte tyst en sekund medan jag sitter där och äter. Om inte morsan slutar tjata så tänker jag sluta dansa, det är faktiskt riktigt jobbigt.

Helt plötsligt kommer min tvillingbror Rokk in i köket. Han har slitna jeans och svart t-shirt med skinnjacka över. Hans hår är som vanligt bakåtkammat. Det är väldigt ovanligt att han är uppe så tidigt eftersom han brukar gå upp ur sängen och sedan springa till skolan direkt. Han tar ut ett mjölkpaket ur kylskåpet och dricker rätt ur. Han är nog fyllesjuk idag eftersom han var på fest igår. Morsan vet att han både röker och festar ofta, men hon orkar inte med honom längre. Mamma och Rokk pratar nästan aldrig med varandra. Just nu så fick morsan frispel och förklarade för Rokk vad respekt är för något. Man dricker inte rätt ut ur mjölkpaketet. Det enda jag inte fattar just nu är varför Rokk gick upp så tidigt. Det är säkert bara en tillfällighet, men man kan ju undra.

Jag går och borstar tänderna. Toalettdörren är lite öppen eftersom lampan i badrummet är sönder. Dörren vetter rätt emot trappan och man ser precis Rokk´s dörr. Jag tittar lite emot dörren och tänker på vilket liv Ronn har. Det borde vara underbart att slippa höra morsans tjat och att inte bli mobbad i skolan. Ronn var pissfull inatt med tanke på att han nästan höll på att kyssa mig inatt när han kom hem. Vad konstigt man är när man är full egentligen. Jag skulle gärna vilja testa på någon gång.

Jag hör att mamma tappar en tallrik i golvet på samma gång som hon bråkar med Rokk. Morsan börjar i princip gallskrika och jag tänker bara att jag borde borsta klart och dra. Vilket helvete jag bor i.

Precis då så ser jag att Rokk´s dörr öppnas. En vacker ung tjej smyger ut ur rummet. Hon har jeans och en lätt värmande tröja. Jag trodde inte mina ögon. Hade Rokk med sig en tjej hem i natt? Pappa skulle döda honom ifall han fick reda på det. Tjejen smyger nerför trappan och jag drar igen toalettdörren så hon inte skulle se mig. Det vart helt mörkt och jag började tänka på vad den där tjejen och Rokk gjort inatt. Jag bryr mig inte direkt, men jag börjar ju fatta varför han kände sig sugen på att kyssas i natt. Han ville väl inte kyssa henne för att pappa kanske får reda på något. Man tänker ju rätt så konstigt när man är full. Äsch, jag vet ju inte, men det är ju Rokk´s problem. Jag öppnade dörren och såg att hon gått ut. Ingen annan än jag hade sett henne. Rokk kommer utspringandes i hallen och slänger på sig skorna och drar ut. Dörren bara smäller igen. Jag tänkte snabbt och gjorde samma sak. Morsan bara tittade när jag bara slängde på mig skorna, hon vart nog inte så glad i att jag hade så bråttom. Det kändes skönt att kunna vara lite normal för en gångs skull. Jag sprang lätt ifatt min bror Rokk med min kondition. Sedan tog jag mig ork och frågade han vart han var inatt. Rokk sa i princip att han inte orkar prata med mig. Rokk är inte speciellt förtjust i mig eftersom han också tror att jag är bög. Det spelar ingen roll vad jag säger så är jag bög. Så sa jag det bara rätt ut att jag såg den där tjejen, och att farsan nog inte skulle vilja veta av nåt sånt. Rokk stannade upp och jag kände blodet pulsera i mina ådrar. Jag tittade i hans ansikte och drog till mig ett flin. Skulle han slå mig eller inte? Rokk sa till mig att jag inte fick säga ett ord. Jag svarade inte på det, utan frågade istället vad de hade gjort inatt. Rokk sa att de gjorde saker som inte bögar i vanliga fall gör. Jag röt till och sa att jag inte alls är bög och att han skulle sluta säga det.

Nu var vi bara tysta hela vägen till skolan. Jag tänkte väldigt mycket på vad jag skulle göra med min information. Jag vill vara lite elak mot Rokk med tanke hur elak han är mot mig. Det här ska han inte slippa undan med. Ungefär innan vi kom till skolan så skiljdes vi åt.

Jag gick in i skolan och sprang upp två trappor. I den här blå korridoren har jag mitt klassrum. Jag kollade en snabbis på schemat och såg att vi hade SO. Jag hämtade mina saker i skåpet och ställde mig för att vänta utanför dörren till klassrummet. Jag kollade lite runt mig, varför är ingen här? Det var nästan lite spöklikt, alla brukar ju vara här nu. Sjuan och åttan har redan gått in i sitt klassrum, men det är inte en enda nia här. Jag kände på handtaget till klassrummet.

Det var låst. Då gick jag iväg och kollade på schemat på anslagstavlan igen. Då såg jag en lapp bredvid vårat schema. Det står att våran SO lärare är sjuk, så vi får håltimma.

Jag gick ut på rastplan och såg att alla nior var där. Vissa spelade basket och vissa bara stod och snackade. Det kändes jobbigt med rast eftersom jag inte har någon att vara med. Varför ska det vara så? Jag vill också ha kompisar och gå på fest. Jag vill supa tills varenda hjärncell dör! Så går jag förbi ett gäng. Jag hör att de sa nåt om Rokk. Jag ställde mig vid väggen och lyssnade lite försiktigt. Jag hörde att de snackade om festen igår. Rokk hade fått tag i hembränt som han hade bjudit folk på festen. Precis när jag skulle gå så hörde jag att de snackade om festen ikväll. Rokk skulle dit igen. Det är otroligt. Hur orkar dem festa till sent på natten på en måndag? Det är skola imorgon. De verkar ju skita fullständigt i skolan. Hur får de tag i folk till festen så lätt? De bjuder väl varandra. Man får komma så länge man har sprit eller öl antar jag. Vilken bra ide jag fick. Den bästa ide jag har fått hittills.

Jag trampade iväg till gympasalen. De var helt tomt där. Gympaläraren har sagt att man får låna salen på rasterna om det inte är någon där. Jag började träna på några steg som jag ska kunna på buggen. Det fanns ingen musik, men jag svävade iväg.

När skolan är slut så går jag till stället där jag dansar bugg. Utanför dörren väntade min morsa som vanligt. Hon vill vara med på varje bugglektion och titta så att allt går bra. Hon är så jävlar jobbig. Jag vill sluta bugga. Jag känner faktiskt att jag har blivit lite sämre de senaste lektionerna pga. Att jag är nervös när mamma tittar på. Jag byter om och efter det så träffar jag på min danspartner Christine. Hon är väldigt duktig på att dansa och dansar i princip lika mycket som jag. Vi dansar på, men efter ett tag så gav jag upp. Jag sprang till omklädningsrummet och bytte om till mina kläder. Jag gjorde något mycket ovanligt när jag skulle kamma mitt hår. Jag kammade det bakåt. När jag skulle gå ut så mötte jag på mamma. Hon skrek en massa saker på Italienska till mig, men jag gick bara förbi.

När jag gick ut på gatan igen så såg jag gänget som snackade om festen i morse. De såg självklart mig och började skratta och skrek bögj*v*l till mig. Fy fan vad jag hatar dem. Jag börjar springa hem till mig. Ikväll ska jag bli full som ett svin. Jag vill bara glömma alla som mobbar mig. Jag vill bli normal som alla andra.

Nu är jag hemma och börjar sätta min plan i verk. Jag går in i vardagsrummet och kollar in i spritskåpet. Där stod en massa flaskor. Jag tog Whiskey flaskan som stod lite sådär i mitten. Det stod årgång 1954 på sidan utav flaskan med fin guldig text. Vad menades med det tro? Så tänkte jag att en whiskey flaska kanske inte räcker, så tog jag en flaska med röd hatt på. Sierra stod det på den. Jag gömde flaskorna i en svart påse i mitt rum. När jag gick ner för trappan så såg jag att Rokk hade kommit hem igen. Ingen annan var hemma, så nu hade jag chansen.

Jag gick fram till Rokk och svalde, nu gällde det att fråga. Jag gick sakta och lugnt fram till Rokk och sa Hej. Han tog ingen notis utan gick ut till köket och plockade fram en gömd öl från ett gammalt Oboý paket. Jag frågade om jag kunde få en bärs och jag fick en. Jag sa till han att jag har slutat dansa. Han kollade lite på mig. Jag vet inte vad han tänkte, men han trodde väl jag var desperat. Jag frågade lite snabbt när festen är ikväll och om jag får komma. Rokk tittade lite konstigt på mig och började flina.

– Du tror väl inte att du får komma bara för att du såg Linda gå ut genom min dörr imorse va? Man måste ha sprit eller bärs om man vill komma.

Jag tittade på honom och sa att jag har sprit. Min brorsa kollade mig i ögonen och sa att alkoholfri öl är inte sprit. Jag sa till han att jag har sprit, äkta sprit. Så då gick jag upp och hämtade mina flaskor och visade Rokk. Han kollade lite på Den med röda hatten. Tequila är gott, sa han. Sedan tog han upp Whiskey flaskan och tittade. Han tittade lite konstigt på mig och sa att det inte finns någon där som vill dricka Whiskey. Dessutom så betalade farsan ca 12000 kr för den här flaskan. Oj då, tänkte jag. Jag fick i vilket fall som helst tid och adress till festen. Jag gick upp till min garderob och tittade ut lite kläder. Jag vill att folk ska se att jag har förändrats. När jag stod och letade så såg Rokk mig. Han gick till sin egen garderob och hämtade en gammal sliten skinnväst. Han sa till mig att ta på den och en svart t-shirt under. Det blev bra tyckte jag.

Nu är bara problemet vad morsan ska säga. Hon kommer bli väldigt sur om hon får veta att jag ska ut och festa ikväll. Helt plötsligt ringer telefonen när jag tänker. Jag svarar, och det är morsan. Hon säger att hon är väldigt besviken på mig och att hon tänker sova över hos sin syster över natten. Det kändes perfekt. Det är en timma kvar innan festen börjar.

Nu står jag utanför dörren till festen. Jag hör hög musik och högt skrålande. Jag bli nästan lite nervös, men så plingar jag på. Det kommer en kille som ser rätt så lång ut. Han kan inte var yngre än 16 år. Han frågade vad jag hade i påsen. Jag visade min Sierra, och han sa bara

– Schysst med Tequila!

Det hette alltså Tequila enligt han. Jag gick in och jag träffade två killar som verkade rätt schyssta. Det var Kalle och Oskar. Jag snackade lite med dem och jag ljög ganska mycket. De frågade om jag bott här länge. Jag sa att jag är rätt så nyinflyttad och att jag festar ganska mycket. De gick och hämtade Citron och salt. De visade hur jag skulle hålla handen, sedan så hällde de lite salt och sedan fick jag hålla i en citron. Först slicka jag i mig saltet, sedan drack jag en klunk tequila och sedan åt jag citronen. Jag höll på att spy. Jag gjorde samma sak flera gånger. Jag kände mig inte ett dugg full.

Helt plötsligt stod det en tjej framför mig, hon frågade om vi skulle dansa. Jag gick ut och försökte dansa. Det gick rätt så dåligt. Jag kände helt plötsligt hur vinglig jag vart, jag vill helst dansa lugnare tänkte jag. De satte på en lugnare låt, och alla började dansa tryckare. Jag stod och dansade tryckare med en tjej nu. Tätt intill varann stod vi. Hon berätta att hon hette Maaria och att hon är finsk. Hon bröt lite lätt på finska. Hennes röst var fantastisk sa jag till henne. Hon fnissa till, och jag kände mig helt bortgjord.

Nu säger hon att vi ska gå och sätta oss i soffan innan jag vinglar omkull, så vi gjorde det. Vid sofforna satt det flera människor, de flesta var fulla. Jag hälsade på de flesta. Dem var trevliga och gav mig en öl. Jag satt bara där tyst och drack ur min öl och lyssnade. Maaria satt bredvid mig, så jag la armen om henne. Hon kysste mig på kinden, och helt plötsligt låg vi på soffan och hånglade. Hon satte sig upp snabbt. Det hade kommit tre killar som stod och asgarvade.

Så han var inte bög, sa en av killarna. Maaria sa att han var skyldig henne tre öl.

Så allt gick ut på ett vad? Alla här inne visste vem jag var. Alla tittade på mig och skrattade. Jag reste mig upp och sprang ut ur huset. Jag tänker aldrig komma tillbaka till skolan igen. Jag ska ta livet av mig! På vägen hittar jag en cykel. Jag tar den och börjar cykla genom skogen så fort jag kan. Sadeln är väldigt hög på den här cykeln. Jag har väldigt dålig balans just nu, så det vinglar en hel del. Jag vinglar till för mycket och ramlar. Jag faller åt sidan och jag känner att det här inte är bra. Allt går så fort. Jag slår i huvudet i en sten. Nu dör jag ,tänkte jag.

Jag vaknade upp. Det var helt vitt. Hade jag kommit till himmelen? Efter några sekunder insåg jag att det var ett vitt tak. Jag försökte lägga mitt huvud åt sidan, men jag kunde inte. Jag upptäckte att det satt krokar i mitt huvud och att det var slangar överallt. Jag började bli rädd. Jag kunde inte röra mig. Jag ser min mamma framför mig. Hennes huvud snurrar. Jag hör att hon säger hej. Jag börjar bli rädd för vad som ska komma. Mamma gråter i floder. Hon försöker säga någonting bakom tårarna. Hon säger att jag aldrig kommer att kunna röra mig igen. Jag ser hennes läppar formade när hon säger det. ”Du kommer aldrig att kunna röra dig igen” Jag känner mig frusen och rädd, som en människa som inte kommer någonstans. Jag försöker röra mig. Jag kan inte röra på mig. Jag försökte skrika, men det satt en slang i min hals, så det gick inte. Helt plötsligt såg jag 4 eller kanske 8 läkare framför mig. Jag ser att dem plockar fram en spruta, sedan känner jag hur jag somnar in igen.

Jag vaknar upp. Jag ser och känner att det inte sitter någon slang i munnen längre. De hade gjort ett hål i min hals och satt den där. Den blåser in luft i mina lungor. När luften blåser ut så pratar jag lite för att se om jag åtminstone kan prata. Det gör ont och låter väldigt hest. Så här vill inte jag leva. Jag vill dö.

Jag hör att dörren öppnas, jag tittar snabbt mot dörren. Min mamma kommer in. Hon sätter sig bredvid mig. Hon berättar att jag har slagit i skallbenet och blivit förlamad från halsen och neråt. Jag ser att hon inte gråter lika mycket längre. Hon känner sig gladare över att jag är vaken och att hon får berätta. Hon tittar mig allvarligt i ansiktet och säger att jag gjorde något dumt den kvällen. Jag försöker fråga hur länge jag sovit, men jag kan inte. Mamma håller om mig och kramar mig. Då säger hon att jag har varit nedsövd i ca fyra veckor. Hon förklarar för mig att jag inte får leva såhär. Jag tittade på henne. Vad menade hon? Jag försökte fråga och jag lyckades, det gjorde ont men jag lyckades. Mamma säger att jag inte kan leva såhär med en massa maskiner, för så skulle inte gud velat ha det. Hon säger att jag har dragit skam över familjen. Jag och min bror har dragit skam över familjen. Vi har båda haft våra chanser att förbättra oss, men vi har inte gjort det. Hon är mest arg på mig. Jag känner mig skamsen och rädd. Tänk om hon tänker dra ut slangen och döda mig? Jag vill ju dö, men inte såhär. Mamma tittar på mig än en gång. Hon kramar och kysser mig och drar med fingrarna över mitt bröst som ett kors. Hon drar sin hand mot en maskin som mina slangar går till. Hon trycker på en röd knapp och jag hör hur det börjar pipa. Jag får ingen luft. Mamma går ut ur rummet och lämnar mig ensam att dö. Min tid är inne. Nu ska jag dö.

VN:F [1.9.11_1134]
0.0/5 (0 röster)

1 kommentar

  1. Novinity Skriver:

    Gråter inombords, sjukt bra!

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.