En Sensommar

Jag tittade ut genom fönstret och solen sken in genom det och jag kunde nästan se skuggan från fönstret mot parkettgolvet röra sig, tiden går alldeles för fort för mig nu, jag måste aktivera mig och göra något.
Jag tog en promenad norr ut, när jag gick upp för en backe bländades jag av solen som reflekterades i ett rosa hus på min högra sida. Fåglarna kvittrade allt runt om mig verkade så lyckligt och allt inom mig var så koncentrerat och jag tänkte bara på att jag borde hitta någon som jag kunde vara ihop med. Jag tänkte tillbaka på mitt senaste förhållande, det var 4 år sedan. Jag är desperat, jag skulle ha kunnat tagigt det första bästa jag såg. Jag mötte en kvinna i min egen ålder, hon verkade som om glömma sin blick i min och höll den där lite för länge kanske. Då kunde jag inte undvika att tänka att hon hade kunnat vara min, då såg jag hur ful och tjock hon var och insåg att jag inte var så desperat att jag kunde ta det första bästa men desperat är jag definitivt.
När jag senare passerade en anslagstavla såg jag att det fanns en kvällskurs i Spanska. Jag tänkte att det kanske skulle kunna vara kul att läsa Spanska och att det kanske fanns någon rolig kvinna där. Jag skrev ner telefonnumret, jag gick hem igen, jag tyckte att det var en tillräcklig promenad, nästan en halvtimme.
Jag har precis ringt och de sa att jag fick den sista platsen, det betyder att kursen är full nu och att det är massor med folk där. Nu ligger jag och skriver ner vad som hänt idag men nu måste jag sova. Imorgon börjar ju kursen så jag kan ju inte vara svart under ögonen.
* När jag kom till kursen idag så var allt så roligt, jag skulle träffa folk som förhoppningsvis var i samma situation som jag är. Jag levde igenom dagen och räknade sekunderna tills jag skulle gå. När äntligen de 777 600 eller sjuhundrasjuttiosjutusensexhundra minuterna över men det är kursen också. Men i alla fall så när jag kom till kursen så var det ingen Helene där. Jag tänkte först att jag skulle vara ensam tills jag tittade på klockan och insåg att klockan bara var 17:39 så att jag var nog den enda som var så tidig. Jag satte mig ner och väntade, jag tittade sedan på klockan oavbrutet tills jag hörde ett ljud från andra änden av korridoren. Det var en lärare som gick ut från sitt klassrum och han stängde dörren efter sig och låste, han gick bortåt utan att ägna mig en enda blick. Jag hoppades att det inte skulle vara så när de andra kom.
När klockan var 17:52 hördes ett ljud utifrån, det var två kvinnor i min egen ålder, det kunde jag höra klart och tydligt. Ljudet försvann. Ljudet kom sedan tillbaka fast den här gången från trapphuset. Stegen kom närmare och jag hörde att dom skrattade. Dörren till korridoren där jag satt ensam på en pinnstol öppnades och två kvinnor kom in. Mina ögon drogs mot den som var från mitt håll sett till höger. Hon var medellång, brunhårig, ett eller två år äldre än jag och hade fina former. När dom kom närmare då såg jag att den andra var kvinnan var hon som jag mötte när jag var på promenad igår. Hon som jag redan kände kom fram till mig och pressenterade sig som Amanda. Då gick jag fram till kvinnan som jag inte kände och pressenterade mig. Hon hette Anne. De andra anlände under tiden som jag pratade med Amanda och Anne.
När läraren kom och låste upp klassrummet så gick vi in och jag satte mig i mitten av en bänkgrupp för tre. Amanda satte sig på vänster sida om mig och Anne på höger. När läraren sedan bad oss att skriva så var jag glad att jag var vänsterhänt så att jag stängde ute Amanda och inte Anne. Amanda frågade mig ”vill du komma hem till mig på fredag, jag har fest?”. Jag funderade aningen och svarade sedan ”ja, gärna”. Jag frågade sedan Anne om hon skulle dit, då log hon och sade ”ja, det ska jag”.
När lektionen var slut så gick alla hem till sig. När jag kom hem till mig så började jag göra läxorna. Det var roligt med spanska, synd att det bara var två gånger i veckan. Från och med den här dagen skulle jag alltid längta till måndagar och torsdagar.
Nu har jag tröttnat helt på att göra läxor men jag ska göra dem imorgon när jag väntar på att det är dags att gå till Amanda. Det kommer nog att bli kul. Det är bara så jobbigt att ha en så lång väntan framför sig. Men om jag sover så går tiden fortare och då blir det kväll fortare.
* Jag gjorde läxorna i morse fram till dess att jag satt och tittade på klockan i sju timmar. Jag trodde aldrig att det skulle bli kväll men som alltid så blev det kväll. Jag gick hem till Amanda som inte bodde långt ifrån mig. Jag kom som vanligt tidigt, 10 minuter. Jag bestämde mig för att ändå ringa på. Hon kom och öppnade dörren. Det var mörkt där inne och hon hade satt på italiensk musik. Jag tog av mig skorna famlandes i mörkret och gick efter henne in i vardagsrummet där hon hade tänt värmeljus och tänt eld i öppna spisen. Jag satte mig ner i soffan och hon satte sig tätt intill mig.
– Skulle inte Anne komma?, sa jag högt för att överrösta musiken.
– Jo, men hon kommer lite senare, nu är det bara du och jag, svarade hon lugnt, hon kommer om en och en halv timme.
– Jasså, svarade jag överraskat och lät nog litet dum.
Sedan hände något som jag inte var beredd på, hon kysste mig. Jag var så oförberedd på det att jag inte gjorde något motstånd. När jag märkte hur underbart det var så kunde jag inte motstå frestelsen att bara kyssa henne. En och en halv timme senare så gjorde vi samma sak, då ringde det på dörren och Anne var där. När Amanda kom tillbaka efter att ha öppnat dörren så satte sig Amanda bredvid mig och Anne bredvid Amanda. Hon skulle sedan kyssa mig igen och då kunde jag bara inte kyssa henne, det var ju Anne som jag egentligen ville ha. Jag kunde ju inte kyssa henne rakt framför ögonen på Anne.
– Kom, jag vill prata med dig, sa Amanda och tittade på mig.
– Mig?, svarade jag förvånat.
Vi gick ut i köket och då tog hon ett stadigt tag runt min midja och tittade rakt och djupt in i mina ögon.
– Du vill inte längre va’?, frågade hon mig.
– Nja, det är bara det att… eller näe, det gör jag inte, sade jag som om jag inte ville svara alls.
– OK, men vi är väl kompisar i alla fall, sade hon.
– Ja, det är klart att vi är, svarade jag.
Vi gick tillbaka in i vardagsrummet och sedan satt vi och pratade ett litet tag. Jag sade när klockan var 23:00 att jag var tvungen att gå hem. När jag kramade Anne hejdå så verkade hon inte alls intresserad av mig, jag blev förvånad men kom på att hon hade nog aldrig varit det heller. När jag kramade Amanda så gav hon mig en kyss på kinden.
Jag gick hemåt och det var mörkt men ändå inte så kallt ute. När jag kom hem så gick jag direkt och lade mig men vaknade nyss, jag sov bara runt 10 minuter. Nu sitter jag istället och skriver.
* Idag har jag bara tagit en promenad och tittat på TV, det har inte hänt någonting. Jag pratade med Amanda i telefon i 10 minuter, hon sa att hon längtade efter mig men jag sa att det inte var någon idé. Jag var inte intresserad. Det som jag däremot aldrig sa var att jag aldrig riktigt varit intresserad av henne. Jag sa sedan att jag inte kunde prata längre för att jag var tvungen att gå på toaletten, det var en lögn men när hon lagt på gick jag på toaletten ändå.
* Idag har jag bara suttit i mitt fönster och tittat på folk nere på gatan samtidigt som jag noterade hur de såg ut. Jag kom fram till att Amanda faktiskt var över medel. Det var mycket intressant att se att 60 % av dem hade blont hår och 20 % hade utsläppt.
Mer än att sitta där och att gå runt och plocka lite så har jag inte gjort någonting. Jag önskar att jag inte hade gjort spanska läxan så fort för att då har jag ju inget att göra nu.
* Ikväll ska jag ha spanska. Jag undrar verkligen hur det kommer att bli. Amanda kommer nog att sitta bredvid mig men det vill inte jag. Jag vill sitta med någon ny nu, Amanda skulle bara göra det pinsamt för mig. Nu ska jag bara fördriva tiden fram till klockan 18:00. Det kommer att bli svårt.
— Nu har jag varit där och det var inte alls som jag trodde att det skulle bli. Amanda och Anne satt bredvid varandra i en bänkgrupp för två. Jag var sen för en gångs skull, jag satt fast i vidsträckta köer. Jag satte mig bredvid en Helene kvinna som hette Helene. Vi pratade så mycket som läraren tillät. Jag såg då hur vacker hon var och hur underbart vackra hennes ögon var. Jag blev kär i henne men jag upptäckte det inte förrän framåt slutet på lektionen då jag bittert fick ångra att jag inte gjort mer än vad jag gjorde. Jag tänkte bara på henne när jag gick hem i mörkret under fullmånen.
Nu ligger jag här och kan fortfarande inte få henne ur mina tankar. Jag ska försöka träffa henne i morgon. Nu ska jag sova och förmodligen också drömma om henne. Hon är i mina tankar utan att jag vill det men det gör ändå ingenting för att hon är så underbar att det inte gör något.
* Idag har jag träffat henne, jag ringde i morse och frågade om hon hade lust att träffas och äta lunch och det hade hon. Vi skulle mötas omkring klockan 12 och sedan skulle vi hitta ett ställe som vi kunde äta på. Jag lät henne bestämma. Hon valde en italiensk restaurang som hon sa att hon hade varit på tidigare. Jag tyckte också att det verkade bra så att vi gick in och satte oss. Jag började prata om kursen eftersom att det var det enda som vi hade gemensamt. När hon pratade satt jag bara och tänkte på hur vacker hon var. Hon har brunt hår, små gulliga öron som göms aningen bakom flätorna som hon har haft varje gång jag har sett henne hitintills. Hennes ögon är blå och klart synbara bakom hennes långa målade ögonfransar.
Vi beställde båda in spagetti med köttfärssås. Vi kom sedan in på Amanda men jag undvek ämnet så mycket jag bara kunde så att jag skulle slippa ljuga. Någon gång mellan det att vi hade beställt och det att vi fick in maten så kände jag att hennes fot kom närmare och till slut så satt vi och smekte varandras ben. Jag var överlycklig, mina känslor var förmodligen besvarade. Jag satt där och njöt av varenda sekund. Det var en underbar känsla.
Efter lunchen så gick hon med mig en bit hem och sedan så träffade vi några som hon kände. Jag hälsade på dem och sedan satt vi på gatan och pratade tills de var tvungna att gå. Då satt vi där ensamma i ca tio minuter sedan sade hon att hon var tvungen att gå, då ställde hon sig upp och kramade mig, när vi hade kramats ett tag så kysste jag henne och sedan igen men hon var tvungen att gå. Jag hade gärna stått där i flera timmar. Jag gick lyckligt tillbaka och tänkte på henne.
Nu sitter jag här och skriver som vanligt men denna gång så är jag så lycklig att jag aldrig blir är uttråkad. Jag ska träffa henne imorgon igen. God natt, nu går jag och lägger mig.

VN:F [1.9.11_1134]
2.5/5 (4 röster)
En Sensommar , 2.5 out of 5 based on 4 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.