Mallorca

Det hela började en höst, då två tjejer i 15-årsåldern längtade utomlands till sol och bad. De funderade länge och kom till slut fram till att Mallorca inte var en dum idé. Båda tjejerna hade alltid drömt om att få åka just dit och det verkade som ett intressant ställe med mycket festande och nattliv, så det skulle passa in perfekt för dem. För att få som de ville gjorde de upp en plan – de skulle vara trevliga och snälla mot sina föräldrar och sköta sig bättre än vanligt i skolan. Att fjäska hade alltid fungerat förut när de ville ha något, så varför inte pröva ännu en gång ? Tjejerna tänkte även försöka att alltid komma hem i tid på helgerna och hjälpa till med disken och tvätten. Allt för att föräldrarna skulle få ännu större förtroende för dem.Vid jul lade de fram sina resplaner. Först blev föräldrarna chockade och tveksamma, dels för att tjejerna aldrig varit utomlands ensamma förut och även för att föräldrarna inte var helt säkra på att tjejerna skulle klara sig utan någon förälder i närheten så pass länge.

Efter ett långt samtal deras föräldrar emellan kom de till slut fram till att eftersom tjejerna visat sig så ansvarsfulla och duktiga hela höstterminen bestämdes det att de skulle få åka iväg. Tjejerna blev alldeles uppspelta och kunde inte tro sina öron när föräldrarna berättade det och såg då fram emot en snar vistelse på Mallorca. Dock ville inte deras föräldrar att tjejerna skulle missa något av skolan, så istället blev det bestämt att de fick åka i slutet av sommarlovet året därpå.

Tiden gick och sommarlovet led mot sitt slut. Det var dags för tjejerna att äntligen åka iväg. Tjejerna hade börjat packa redan tre veckor innan utresan, och hade därför väldigt mycket kläder och extra onödigheter med sig. Kvällen innan kunde ingen utav tjejerna sova en blund. De var så nervösa och spända för att de faktiskt skulle få åka iväg, och det UTAN några vuxna.

Föräldrarna skjutsade tjejerna och deras mycket tunga packning till flygplatsen och snart bar det iväg. Flygresan var lång och skumpig men efter allt packande och inte så mycket sömn kvällen före somnade de två vännerna ganska så omgående. De vaknade av den plötsliga dunsen då flygplanet landade på marken – äntligen var de framme.

Tjejerna skyndade sig ut ur planet och en stor, varm sol mötte deras uppspelta ansikten. De hade ingen tid att förlora så de följde strömmen av folk, hämtade ut sitt bagage och tog sedan närmaste taxi för att sätta fart mot hotellet.

När de så småningom kom fram kunde de inte tro sina ögon. Det var förmodligen det vackraste de sett. Det var inte ens i närheten av vad de föreställt sig. Hotellet var en gigantisk vit byggnad med stora öppna balkonger till varje rum och små färgglada detaljer perfekt konstruerade över hela byggnaden.

Nyanlända och förbluffade tog sig tjejerna raskt in till receptionen för att få sina nycklar, sina alldeles egna nycklar. Ingen vuxen människa skulle få ta hand om dem inte. Med en ilande fart tog de sig kvickt upp till deras hotellrum som var på näst översta våningen, låste upp och sprang båda två samtidigt ut på balkongen. Med den stora poolen och havsutsikten, njöt de i stora drag. I alla fall för en liten stund. Det tog inte mer än fem minuter så var de två tjejerna ute ur hotellrummet och på väg emot stranden.

Sanden under deras fötter var mjuk och värmde skönt medan de gick längs med det turkosa vattnet. Runt omkring de var det fullt av liv och rörelse. På stranden spelade man volleyboll och det kryllade av snygga latinokillar med vältränade och solbrända kroppar. I havet badade man, åkte vattenskidor efter båtar och surfade bland de meterhöga vågorna. Då och då poppade det upp en och en annan fena ur vattnet. Om det var hajar eller delfiner var inte de två tjejerna helt säkra på men de tänkte inte skrämmas iväg bara för det i alla fall.

Efter en lång promenad hittade de det perfekta stället att vara på. Lite avsides från alla irriterande barnfamiljer och onödigt snygga kvinnliga varelser skyndade sig tjejerna av med kläderna och sprang ner i det avsvalkande vattnet. Efter den långa promenaden var ett dopp välbehövligt. De badade, simmade, dök, och ja… gjorde allt det de så länge längtat efter.

Sedan lockade sandstranden. De ville njuta ännu mer av den underbara solen så de sprang tillbaka upp på torra land och lade sig ner på sina handdukar som de så duktigt lagt ut. De tog inte lång tid innan de första busvisslingarna hördes och raggandet var i gång.

Tjejerna kollade sig omkring och såg de två killarna som visslat. De var båda ganska muskulösa, för att vara i den ålder de såg ut att vara omkring i alla fall, och härligt solbrända. Självklart flörtade tjejerna ivrigt tillbaka och gav killarna deras mest vackra och tilltalande leende, vilket de inte var sena att nappa på.

Killarna slog sig ner bredvid de unga tjejerna och det visade sig att de var trevligare än förväntat. Men resans syfte var inte att hålla sig fast vid bara ett par killar. Tjejerna såg ju fram emot en hel veckas roande, inom alla områden man kan tänka sig och just därför drog de vidare, lämnade killarna som frågetecken och sökte istället upp två andra killar, den gången ännu läckrare.

Timmarna gick och tio killar senare började tjejerna dra sig tillbaka till hotellet. Glada och extremt nöjda med sina prestationer på stranden var det dags att duscha och göra sig i ordning inför kvällen. Nervösa var de båda två, det var ju trots allt första kvällen de skulle spendera ute, och hade ingen aning om ifall de skulle lyckas ta sig in på de olika barerna. De hade heller inte än bestämt var de skulle ha på sig.

Tre timmar senare började det mörkna ute och tjejerna var nu klara för att bege sig ut in i nattvimlet. Med nyinköpta klänningar och skor gick de med säkra steg in på den första baren för kvällen. De slog sig ner vid bardisken och en liten stund senare hade de redan blivit bjuda på sina första drinkar av ett par snygga latinohunkar. Ett antal gratis groggar senare gick tjejerna vidare till nästa bar som även visade sig vara ett väldigt populärt diskotek. Dock insåg tjejerna snabbt att stället de hamnat på var för människor med läggning åt motsatt håll jämfört med dem själva. Gapskrattande och lite vingliga sprang de ut därifrån och gick därefter från den ena baren till den andra och dansade så att fötterna blev ömma.

Första kvällen blev väldigt sen, liksom de övriga även kom att bli, och på väg tillbaka till hotellet gick de två vännerna längs med stranden och lade märke till den otroligt vackra nattbelysningen som var tänd. De gick länge och beundrade skenet från lamporna. Så småningom tog de till och med av sig de högklackade sandalerna för att kyla ner fötterna lite så att de inte skulle svullna upp för mycket på grund av värmen och allt dansande.

Väl framme på hotellrummet somnade de direkt och sov länge nästa morgon. På så vis fortsatte veckan rulla på och tiden gick fortare än vad tjejerna förväntat sig.

De var framme vid sista dagen innan hemresan. Tjejerna bestämde sig då för att skippa stranden med allt raggande och gick istället för att shoppa. Mest kläder och accessoarer blev resultatet förstås, men även souvenirer till de nära och kära där hemma spenderades en hel del pengar på. Tack vare att tjejerna blivit bjudna på middagar och drinkar i stort sett hela veckan, hade de massor med pengar över och kunde därför köpa precis vad de ville.

Ett antal timmar och många plagg senare drog de sig tillbaka till hotellrummet och senare även poolen för ett sista dopp innan det var dags för att packa.

Med tanke på att tjejerna hade haft onödigt stor och tung packning på utresan, vad fick de då inte på hemresan ? Alla klädesplagg, skor och nyinköpta grejer under resans gång gjorde ju inte precis så att packningen blev lättare. Men med lite tur fick de till slut allting att få plats.

Senare på kvällen var det dags att säga adjö till alla de trevliga människorna de träffat under veckans gång. Eller alla kanske de inte riktigt hade tid eller lust att säga hejdå till, men de personer de fått intresse för och lärt känna lite bättre träffade de en sista gång.

Efter många upprepande löften om att återkomma till Mallorca och samma ställe året därpå gick tjejerna armkrok en sista promenad längs stranden och njöt en sista gång utav den vackra belysningen. En eller två tårar kom krypande längs med deras lite småbrända, röda kinder och helst skulle tjejerna såklart velat stanna en eller två veckor till. Men det var dags att återvända hem till kalla Sverige och skolan skulle ju börja inom endast två korta dagar.

När de kom tillbaka till hotellet satt de uppe en lång stund och pratade om allt som hänt de i veckan. De planerade att försöka övertala sina föräldrar om att få åka tillbaka igen året därpå. Men med tanke på att deras föräldrar knappt hade kunnat skrapa ihop pengar för resan de fått den gången var ingen utav de speciellt övertygade om att det skulle fungera att åka iväg ännu en gång. Men hoppet fanns fortfarande kvar och de två vännerna lovade varandra att alltid hålla ihop, då resan till Mallorca hade fört de så mycket närmare varandra.

Efter långa djupa konversationer somnade de båda tjejerna på soffan, som stod längs med den vita väggen de så hemligt ristat in sina namn på. De skulle komma tillbaka någon gång i framtiden, när hade de ingen aning om. Men en sak de dock var helt säkra på var att de skulle göra det tillsammans, bara de två.

Nästa morgon kom snabbt då tjejerna var tvungna att lämna hotellet tidigt för att hinna med flygplanet hem. Väldigt solbrända och många upplevelser rikare satte sig de två vännerna i en taxi för att bege sig till flygplatsen och påbörja resan hemåt.

VN:F [1.9.11_1134]
3.4/5 (9 röster)
Mallorca, 3.4 out of 5 based on 9 ratings

2 kommentarer

 1. Veronica Skriver:

  Novellen har ingen riktig konflikt, vilket ej gör den till en riktig berättelse/ novell. Ser inte budskapet eller meningen med novellen. Men det hade en bra historia om du kunde peta in en konflikt. Kram!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 2. Sara Skriver:

  Vad heter du som har gjort den?

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.